Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Karczochy

  1. #1
    Senior Member Awatar wisla
    Dołączył/a
    May 2012
    Skąd
    okolice Gdańska
    Posty
    449
    Siła reputacji
    5

    Karczochy

    Mam pięć, Co z nich zrobić?






  2. #2
    Senior Member Awatar Ziutka
    Dołączył/a
    May 2012
    Posty
    5,985
    Siła reputacji
    16
    Wisełko nie mam pojęcia ale podobają mi się Twoje zbiory

  3. #3
    Senior Member Awatar Kamila
    Dołączył/a
    May 2012
    Posty
    3,949
    Siła reputacji
    12
    nigdy nie jadłam, piękne zdjęcie!

  4. #4
    Senior Member Awatar Olga.
    Dołączył/a
    May 2012
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    1,334
    Siła reputacji
    7
    np. grillowane podane z cytryną, uparowane i jedzone maczane poprostu w oliwie lub w sosie na bazie np. pecorino albo musztardy i boczku, etc., risotto z karczochami, nadziewane (jakiem w koszulce i wędzonym łososiem; mieszanką bułki, sera i w zasadzie dowolnych dodatków); jako dodatek do sałatki

  5. #5
    Senior Member Awatar Krystyna9
    Dołączył/a
    May 2012
    Skąd
    Świętokrzyskie
    Posty
    6,742
    Siła reputacji
    18
    o, takie znalazłam : karczochy , a TUTAJ do wyboru

  6. #6
    Senior Member Awatar wisla
    Dołączył/a
    May 2012
    Skąd
    okolice Gdańska
    Posty
    449
    Siła reputacji
    5
    Dziekuję za pomysły.
    Karczochy sie gotują. Dużo zabawy było przy obieraniu. Nauka kosztuje. Jeden karczoch zjadłyśmy z JoaNĄ na surowo, marnując jednak wiele dobrego. Potem dalsza nauka, wertowanie książek i internetu i...już wiemy jak przyrządza sie karczochy. Relacja ze zdjeciami potem

  7. #7

  8. #8
    Senior Member Awatar Kamila
    Dołączył/a
    May 2012
    Posty
    3,949
    Siła reputacji
    12
    i jak wrażenia smakowe?

  9. #9
    Senior Member Awatar wisla
    Dołączył/a
    May 2012
    Skąd
    okolice Gdańska
    Posty
    449
    Siła reputacji
    5
    Kamilo, wrażenia smakowe są niewspółmierne do pracy włożonej w przygotowanie. Dziubania dużo, jedzenia mało. Dobre, ale żeby to z Warszawy ściągać! Jak to powiedziała moja siostra: Bardzo głodny musiał byc ten, który wymyslił, żeby to jeść
    Można zrobic z tego wykwintną przystawkę albo ciekawe śniadanie, zapiekając w środku karczocha jajo.

  10. #10
    Senior Member Awatar Ziutka
    Dołączył/a
    May 2012
    Posty
    5,985
    Siła reputacji
    16
    Gratuluję siostrzanemu duetowi karczochy jako przystawka prezentują się pięknie

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •